چند نکته درباره نان
salamat Asibha | جمعه, ۶ آذر ۱۳۹۴، ۰۷:۳۶ ب.ظ

چیدن نانهای داغ بر روی هم، کپکزدگی را تسریع، فاسد شدن را تسهیل و ضایعات را تشدید میکند؛.
▪ قبل از سرد شدن کامل نانها، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید؛
▪ حرارت نان باعث کپکزدگی زودرس آن میگردد. از دسته کردن نان داغ جداً بپرهیزید؛
▪ نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛
▪ خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید؛
▪ از خوردن نان سبوسدار در وعدههای غذایی خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوسدار در هر وعده غذایی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و گوارشی را کاهش میدهد؛ خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون میگردد؛
▪ نانهای تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نانهای سفید و روشن دارند؛
▪ قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع مینماید؛
▪ انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر حالت ظاهری، بیاتشدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی میگردد؛
▪ قبل از سرد شدن کامل، نان را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در سفره در بسته نگهداری نمایید؛
▪ هنگام خرید نان حتماً یک سفره پارچهای یا پلاستیکی به همراه داشته باشید؛
▪ نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوعتر و ماندگارتر خواهد بود.
▪ هرچه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزونتر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایینتر خواهد بود؛
بین حرارت، رطوبت و کپکزدگی رابطه مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نانهایی که به صورت داغ روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میکروبی و کپکزدگی فراهم میسازند؛
▪ آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نانهای سفت و بدهضم خواهد شد؛
▪ نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرفکننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.
- ۹۴/۰۹/۰۶