کارشناسی سلامت و تندرستی و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش دماوند

این وبلاگ جهت اطلاع رسانی مطالب مرتبط با کارشناسی سلامت و تندرستی و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی ایجاد گردیده است

کارشناسی سلامت و تندرستی و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش دماوند

این وبلاگ جهت اطلاع رسانی مطالب مرتبط با کارشناسی سلامت و تندرستی و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی ایجاد گردیده است

۳ مطلب در آبان ۱۳۹۴ ثبت شده است

پدیکلوزیس در مدارس

salamat Asibha | جمعه, ۲۲ آبان ۱۳۹۴، ۰۶:۱۸ ب.ظ

پدیکلوزیس در مدارس

شپش سر یک انگل خارجی است و ابتلا به آن در سنین مدرسه شایع است بنابراین آگاهی از علائم و نشانه های این بیماری در مدارس گامی مثبت در جهت کنترل بیماری محسوب می شود.

آنچه باید بدانیم:

شپش حشره ای است بدون بال که در بدن انسان زندگی کرده از آن تغذیه می کند و در مدارس بیشتر پدیکلوزیس سر مشاهده می شود. اندازه آن یک تا دو میلی متر می باشد .دارای 6 پا می باشد که قادر به چنگ زدن به مو می باشد ولی توانایی پریدن ندارد ،شکستن هر پا با(با شانه زدن )با عث مرگ شپش خواهد شد. شپش سر تقریبا هر چهار ساعت یکبار از خون تغذیه می کند.

شپش ماده بالغ طی عمر حدودا یک ماهه خود ، روزانه ۴ تا ۶ تخم می گذارد. این تخم ها به مو در نزدیکی پوست سر که دما و رطوبت مناسب را داراست می چسبند و پس از ۷

پدیگلوز

 روز ، شپش ها از تخم سر بیرون می آورند و طی ۳ بار پوسته ریزی به شپش بالغ تبدیل می شوند.

را ه انتقال :

1)تماس نزدیک بین فردی

2) استفاده از وسایل آلوده مثل (پتو،شانه،و ...)

علائم آلودگی به انگل :

خارش شدید در پوست سر

تورم غدد لنفاوی پشت گوش و پشت سر و گردن

التهاب و تورم د رناحیه ریشه مو به دلیل خاراندن

و عوارضی شامل :

خستگی عمومی

افسردگی و پریشانی روانی و بیخوابی

ضایعات پوستی بصورت بثورات ریز قرمز رنگ

راههای تشخیص :

2-رشکها بیشتر در ناحیه گیجگاه ها بالای گوش ها و پشت گردن دیده می شود.1-مشاهده رشک (تخم شپش که سفید و بیضی شکل است) در نزدیکی پوست سر و چسبیده به مو

3-رشکها به راحتی از مو جدا نمی شوند.

 

راههای پیشگیری:

1-رعایت دقیق اصول بهداشت فردی (شانه کردن روزانه موی سر،تمیز کردن همه روزه برس و شانه و..)

2-شستشوی منظم البسه از جمله روسری،کلاه،مقنعه،شال و...وخشک کردن در معرض آفتاب و اتو کردن لباسها

3-پرهیز از تماس با لوازم شخصی و لباسهای افراد آلوده

4- کنترل روزانه موی سر دانش آموزان در مدرسه

5-در صورت مشاهده یک مورد مبتلا در یک کلاس باید کل دانش آموزان آن کلاس و در صورت مشاهده آلودگی در سه کلاس باید کل دانش آموزان مدرسه معاینه و بررسی شوند.

درمان:

1-کوتاه نمودن موها برای تسهیل در شانه کردن و رشک زدایی

2-شستشوی موها با یک شامپوی معمولی و خشک کردن آنها

3- استفاده از شامپوی پرمترین و ماساژ پوست سر با دو قاشق ازآن به مدت 10 دقیقه و سپس آبکشی موها (دو بار درمان به فاصله ۷ تا ۱۰ روز لازمست ، چرا که اگر چه با درمان نخست ، شپش های سر و اکثر تخم های آن از بین می روند ، اما از آنجایی که امکان خروج آنها تا ۷ روز بعد ، از تخم ها وجود دارد ، لذا بهتر است به فاصله ۷ تا ۱۰ روز ، درمان مجدد انجام شود تا پیش از آنکه این شپش های جدید بالغ شده و توانایی حرکت پیدا کنند ، از بین بروند. )

4-آغشته نمودن موها با سرکه و شانه کردن موی سر با شانه دندانه ریز

5-شستشوی لباس و ملحفه در آب جوش بمدت ۳۰ دقیقه و یا استفاده از ماشین لباسشویی خشک کن و اتو کردن درزهای لباس برای از بین بردن شپش و رشک .

6- تمام موارد تماس احتمالی باید درمان شوند، در غیر اینصورت همیشه احتمال ابتلای مجدد وجود خواهد داشت.

توجه :

در صورت ابتلا به بیماری جهت دریافت شامپوی پرمترین و راهنمایی های لازم برای درمان در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید .

پدیکلوزیس در مدارس

شپش سر یک انگل خارجی است و ابتلا به آن در سنین مدرسه شایع است بنابراین آگاهی از علائم و نشانه های این بیماری در مدارس گامی مثبت در جهت کنترل بیماری محسوب می شود.

  • salamat Asibha

اجرای طرح وارنیش فلوراید

salamat Asibha | دوشنبه, ۱۸ آبان ۱۳۹۴، ۰۱:۲۲ ب.ظ

پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان راحت‌تر از درمان آن است، به منظور فرهنگ سازی و افزایش مراقبت‌های بهداشت دهان و پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان زیر 12 سال و در راستای طرح‌های اداره سلامت دهان و دندان، مرحله اول طرح پیشگیری از پوسیدگی دندان به طور جامع و گسترده در مدارس ابتدایی شهرستان دماوند از 15 مهرماه آغاز گردید.

  • salamat Asibha

مهم ترین خواص شیر

salamat Asibha | شنبه, ۱۶ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۳۸ ب.ظ
شیر

کلسیم که نقش اساسی در شکل ‌گیری و استحکام استخوان ها و سلامت دندان ها دارد، از مهم‌ ترین ترکیبات موجود در شیر است.

فسفر که برای بسیاری از واکنش‌های شیمیایی بدن و فعال کردن آنزیم‌ها لازم است و در رشد و ترمیم بافتی دخالت دارد، در میان املاح موجود در شیر حضور داشته و به غیر از آن، سدیم و پتاسیم که در تنظیم اسیدی و بازی بودن سلول‌ های بدن نقش ایفا می کنند، با خوردن شیر دریافت می ‌شوند.

اما مهم‌ ترین خواص آن به قرار زیر است:

* شیر برای داشتن ناخن‌ها، دندان‌ها و موهایی سالم ‌تر لازم است. این نوشیدنی چون کلسیم فراوان دارد، مصرفش به همراه ویتامین D باعث استحکام استخوان‌ها و دندان ها و تقویت رشد موها و پیشگیری از ریزش آن ها می ‌شود. وجود کلسیم به همراه ویتامین A ، ویتامین های گروه B و پتاسیم مانع از نرم و نازک شدن موها می ‌شود و به درخشان شدن آن ها کمک فراوان می‌ کند.


 

* مطالعات بسیاری نشان داده است که مصرف روزانه شیر به همراه میوه‌ها و سبزیجات، هم در بچه‌ها و هم در بزرگسالان باعث کاهش فشار خون بالا می‌ شود.

اگر چه هنوز مکانیسم آن مشخص نیست، اما به نظر می‌‌ رسد که کلسیم، پتاسیم، منیزیم و پروتئین شیر نقش مهمی در این زمینه داشته باشند.

 

* تحقیقات زیادی وجود دارد مبنی بر این که مصرف شیر و لبنیات، خطر بیماری‌ های قلبی ‌عروقی را کاهش می ‌دهد. مردانی که بیشتر از دیگران شیر مصرف می‌ کنند، کمتر دچار حملات قلبی می ‌شوند. همچنین مصرف شیر کم‌ چرب به دلیل سرشار بودن از کلسیم میزان کلسترول بد را در خون کاهش داده و میزان کلسترول خوب را بالا می برد، اما فراموش نکنید که منظور ما از شیر، نوع کم چرب آن است.

 

* برخلاف تصور عموم، دیده شده است، افرادی که از شیر کم‌ چرب استفاده می‌ کنند، لاغرتر از سایرین هستند. شما می ‌توانید با مصرف شیر و لبنیات کم ‌چرب میزان کالری دریافتی تان را تحت کنترل داشته باشید تا از بروز چاقی، مخصوصا چاقی شکم پیشگیری شود.


* از آنجا که دوران نوجوانی و کودکی، مرحله ی خیلی مهم در سلامت جسمانی و روانی فرد است، رژیم غذایی سرشار از لبنیات و شیر در این دوران پایه ‌گذار دوران جوانی و میانسالی و حتی سالمندی سالم تر به حساب می آید.

به علاوه، مطالعات نشان می ‌دهد کودکانی که روزانه شیر مصرف می‌ کنند، از سایر کودکانی که علاقه‌ای به خوردن آن ندارند، باهوش ‌ترند.

 

* شیر دشمن دیابت نوع دوم است. محققان به این نتیجه دست یافته اند که مصرف منظم لبنیات و شیر کم‌ چرب می ‌تواند خطر بروز دیابت نوع دوم را در بزرگسالان پایین آورد.

 

* با شیر به جنگ سرطان برویم. تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان ‌دهنده تاثیر شیر بر پیشگیری از سرطان بوده‌اند. نقش خوردن شیر در پیشگیری از سرطان‌های پستان و روده بزرگ به اثبات رسیده است. طبق تحقیقات دانشمندان سوئدی، مردانی که روزانه 5/1 لیوان شیر می‌ خورند، 35 درصد کمتر احتمال دارد که به سرطان روده بزرگ مبتلا ‌شوند.


 

* یک رژیم غذایی خوب و سالم نقش مهمی در سلامت سالمندان دارد و حتی به آن ها کمک می ‌کند که برای مدت طولانی‌ تری زندگی شاد و فعالی داشته باشند و از شر بسیاری از بیماری ‌ها در امان بمانند.

مصرف روزانه شیر در دوران نوجوانی و کودکی پایه ‌گذار استخوان ‌هایی محکم بوده و از عوامل اصلی پیشگیری کننده پوکی استخوان و زندگی سالمندی فعال تر محسوب می شود.

 

* همان طور که می دانید در دوران بارداری و شیردهی، نیازهای غذایی مادر افزایش پیدا می‌ کند، بنابراین مادران باردار در این دوران مخصوصا در سه‌ ماهه دوم و سوم باید میزان بیشتری کالری، پروتئین، انواع ویتامین‌ و کلسیم مصرف کنند.

شیر از آن دسته مواد غذایی است که مادران باردار به آن نیاز بیشتری دارند.

  • salamat Asibha